St. Caeciliakerk

Welkom bij de St. Caeciliakerk!

Hier vindt u informatie over de vieringen in de St. Caeciliakerk en algemene informatie. In deze informatie treft u verwijzingen aan naar verschillende onderwerpen, die u ook rechts in het menu direct kunt kiezen.

Kijkt u hier voor de vieringen van de komende week en de intenties tijdens deze vieringen. Speciale berichten treft u hier.

De geschiedenis van de St. Caeciliakerk gaat al vele eeuwen terug en begint als eenvoudig schuurkerkje in 1677. In deze schuurkerk zong een koor dat waarschijnlijk heeft gezorgd dat de ‘parochie’ genoemd werd naar hun patrones van zang en muziek: Caecilia. Inmiddels is het kerkgebouw een rijksmonument met een mooie historie. Kijk eens rustig rond in onze kerk. Bijzondere rol is in Enschot weggelegd voor Sint Job. Jaarlijks wordt op 10 mei of de eerste zondag daarna een groot feest georganiseerd door de Stichting St Job.

Wilt u meer weten over onze vieringen en diensten en/of wilt u contact met ons secretariaat, neem dan contact met ons op:

Secretariaat St. Caeciliakerk
Mevrouw Marja Droomers
Kerkstraat 2
5056 AC Berkel-Enschot
013 533 12 15, bereikbaar van 09.00 uur tot 12.30 uur
Rekeningnr.: Rabo: NL49.RABO.010.68.04.030

Het bezoekadres van de St. Caeciliakerk is Kerkstraat 2a in Berkel-Enschot.

Hier vindt u een overzicht van alle secretariaatsadressen.

Het kerkhof van de St. Caeciliakerk is gelegen bij de nabije Oude Toren. De beheerders van de begraafplaats zijn de heren Peter Maas voor administratief en financieel beheer van de begraafplaats en Ad van Lieshout voor technisch beheer en onderhoud van de begraafplaats. Het reglement kunt u opvragen via het secretariaat. Voor meer informatie over een uitvaart en begraven worden, kijkt u op de pagina overlijden.

Ter ondersteuning van het kerkbestuur is torengroep St. Caecilia samengesteld.
Contact met de torengroep verloopt via het secretariaat.
Secretariaat: Mevr. Marja Droomers
Financiën: Dhr. Peter Maas